3 dingen die je kunt doen om ontstoken tandvlees te verhelpen

Gezondheid, lifestyle en sport

3 dingen die je kunt doen om ontstoken tandvlees te verhelpen

Ontstoken tandvlees kan een naar gevoel met zich meebrengen in je mond. Je wilt deze pijn zo snel mogelijk verhelpen voordat de ontsteking alsmaar erger wordt. In dat geval gaat de ontsteking steeds dieper zitten en heeft dit invloed op je tanden en kiezen. Er zijn verschillende redenen die een oorzaak kunnen zijn van ontstoken tandvlees. Het kan aan de manier van poetsen liggen of door andere factoren waar je minder invloed op hebt. We beschrijven in dit blog drie manieren die je kunt doen om ontstoken tandvlees tegen te gaan.

Poets zorgvuldig

Het poetsen van je tanden is het beste middel om ervoor te zorgen dat jouw complete gebit gezond blijft. Het is dan ook belangrijk dat je goed de tijd neemt om je tanden zorgvuldig te poetsen. Wanneer je gehaast je tanden gaat poetsen is de kans groot dat sommige delen niet goed meegenomen worden. Hierdoor ontstaat er tandplak op dit deel van je gebit, en tandplak zorgt ervoor dat de kans toeneemt dat het tandvlees kan gaan ontsteken. Probeer er dus voor te zorgen dat het niet zover komt.

Vergeet je bezoek aan de tandarts niet

Er zijn veel mensen die denken dat een bezoek aan de tandarts niet belangrijk is. Maar, dat is het wel degelijk. Waar je zelf je tanden een paar keer per dag poetst en zo je gebit schoon weet te houden, doet een tandarts nog veel meer. Een tandarts controleert of er tandplak of tandsteen in jouw gebit aanwezig is. Deze controle kan alleen de tandarts doen en is erg belangrijk. Tandplak en tandsteen kunnen namelijk oorzaak zijn van ontstoken tandvlees wanneer het niet in een vroeg stadium verwijderd wordt.

Behandel tandvleesontsteking met speciale gel

Wanneer bovenstaande manieren niet geholpen hebben en je helaas met ontstoken tandvlees te maken hebt in je gebit, kun je daar een speciale gel voor gebruiken. Met deze gel kun je het ontstoken tandvlees verzorgen en verhelpen. Na het aanbrengen van deze speciale gel wordt het ontstoken gedeelte van het tandvlees direct aangepakt. De gel geldt als therapie voor het tandvlees en bevat door de samenstelling van verschillende technologieën een dikke laag. Deze dikke laag is er voor bedoeld dat de gel niet door water of speeksel heel snel weer wegspoelt. De gel blijft hierdoor lang zitten met als gevolg een langere werking in de mond. De gel is ook voorzien van ingrediënten die schadelijke stoffen met bacteriën tegengaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *