Chiropractor Eindhoven

Gezondheid, lifestyle en sport

Chiropractor Eindhoven

‘Met de hand beoefenen’. Zo luidt de letterlijke omschrijving van chiropractie, het werk dat chiropractor Eindhoven uitvoert. Dat werkt behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Bij de behandelingen die chiropractor Eindhoven uitvoert staan met name zenuwstelsel en wervelkolom centraal. Volgens de filosofie van chiropractie komen veel gezondheidsklachten namelijk rechtstreeks vanuit de wervelkolom.

Mobiliteit van de gewrichten

Chiropractor Eindhoven verbetert de mobiliteit van je gewrichten. Bovendien, zo is de overtuiging van chiropractor Eindhoven, kan door de ruggengraat met de hand te manipuleren het lichaam zelf genezen van kwalen. Dit zelfherstellend vermogen maken het nemen van allerlei medicijnen en zelfs operaties overbodig, aldus de filosofie van chiropractie.

Overbelasting

Chiropractie behoort tot de alternatieve geneeswijzen, zoals bijvoorbeeld osteopathie, manuele therapie en acupunctuur dat ook zijn. Het werk van een chiropractor lijkt enigszins op dat van een osteopaat, laatstgenoemde richt zich echter ook op organen terwijl chiropractor Eindhoven zich alleen op het bewegingsapparaat richt. Heb je te maken met pijn nadat je bent gevallen, heb je te kampen met overbelasting of heb je te lang in een verkeerde houding gezeten? Dan kan chiropractor Eindhoven je prima van dienst zijn. Niet dat hij meteen de klachten kan verhelpen, hij kan wel zorgen dat de pijn heel snel afneemt.

Handmatig aanpassen van de gewrichten

In de volksmond wordt een chiropractor ook wel  eens een ‘kraker’ genoemd. Dit komt omdat hij gecontroleerde, plotselinge kracht toepast. Wat hij doet is feitelijk niets meer dan het handmatig aanpassen van de gewrichten met die gedoseerde kracht. De kracht zorgt ervoor dat de patiënt weer veel beter en vrijer kan bewegen. Behalve deze behandeling biedt chiropractor Eindhoven oefeningen aan die je thuis kunt doen om zo de problemen verder te verdrijven.

Fibromyalgie

Ook bij hoofdpijn en zeker bij rug-, schouder en nekklachten die gepaard gaan met heftige pijn is het aan te raden chiropractor Eindhoven te bezoeken. Door de manipulatie van de ruggengraat kan vaak al een groot deel van de pijn worden weggenomen. Overigens biedt hij ook uitkomst als je te maken hebt met klachten als fibromyalgie en artrose.

Niet met bloedverdunners

Gebruik je bloedverdunners? Dan is het niet verstandig je door chiropractor Eindhoven te laten behandelen. Voordat deze tot behandeling overgaat, wil hij toch al op de hoogte worden gebracht van de medische geschiedenis van de patiënt. Er zijn situaties dat hij niet behandelt bijvoorbeeld als er sprake is geweest van bekneld ruggenmerg of er eens sprake is geweest van beweging reuma. Bespreek dus altijd eerst de medische geschiedenis goed met een chiropractor. Stel hem bovendien op de hoogte van je medicatiegebruik. Je mag chiropractie gerust een vak apart noemen, want dat is het. De behandelingen zijn ondanks omschrijvingen als ‘kraker’ veilig en hoewel je anders zou veronderstellen wordt gewerkt op basis van techniek, niet op basis van kracht. Zo kan een kleine vrouw zonder spierballen gewoon een uitstekende chiropractor zijn.

Hoe dan ook, heb je pijn aan schouder, nek of rug, dan doe je er goed aan een afspraak te maken met een chiropractor. Dan weet je in elk geval zeker dat de pijn op korte termijn verlicht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *