Cosmetische behandelingen voor alledaagse problemen

Gezondheid, lifestyle en sport

Cosmetische behandelingen voor alledaagse problemen

Hoewel op cosmetische ingrepen bij veel mensen nog een taboe rust, is dat nergens voor nodig. Om allerlei redenen kan men ervoor kiezen om een cosmetische ingreep te laten uitvoeren. Dit kan verschillen van een kleine injectie tot een iets ingrijpendere ingreep.

Veel mensen kiezen voor een cosmetische behandeling om bijvoorbeeld een ontsierend deel van het lichaam te verhelpen, of om kleine, medische problemen te verhelpen. Hieronder volgen drie bekende voorbeelden die in de praktijk dagelijks worden uitgevoerd in Nederland.

Ooglidcorrectie

De ooglidcorrectie is één van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen in Nederland. Hierbij gaat het meestal om een bovenooglidcorrectie, maar ook de onderooglidcorrectie is een mogelijkheid.

Bij een ooglidcorrectie krijgen de ogen een strakker uiterlijk door overtollige huid te verwijderen. Dat is niet alleen mooier, maar kan soms ook klachten verhelpen.

Bij sommige mensen hangen de oogleden deels in het gezichtsveld, wat storend kan zijn. Een ooglidcorrectie kan dit eenvoudig verhelpen. Hoewel dit vooral bij oudere mensen gebeurt, wordt de ingreep ook uitgevoerd bij jongere mensen. Hoe groot de oogleden zijn is namelijk ook deels genetisch bepaald.

Spataderen verwijderen

Spataderen zijn ontsierend en voor veel mensen, met name vrouwen, een reden voor onzekerheid. Daarnaast kunnen spataderen leiden tot jeuk, pijn en of irritatie en soms onrustige benen.

Spataderen kunnen verwijderd worden door een vloeistof in te spuiten die ertoe leidt dat de spataderen samenklonteren. Hierdoor verdwijnen ze uiteindelijk en heb je niet langer last van de vervelende adertjes.

De behandeling is eenvoudig en heeft geen verdere opname nodig na de behandeling.

Botox

Botox is een bekende cosmetische behandeling, maar minder bekend is de medische behandeling met botox. Botox helpt namelijk niet alleen om een strakkere huid te krijgen, maar ook om verschillende klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Botox kan helpen om tandenknarsen, overmatig zweten en hoofdpijn te voorkomen. Een arts zal het probleem onderzoeken en bekijken of en in welke mate botox hierbij kan helpen. In principe biedt botox geen permanente oplossing, maar wel een oplossing voor langere tijd.

Ook de botoxbehandeling voor medische redenen wordt in Nederland bijzonder vaak uitgevoerd. Daarnaast is botox uiteraard een optie de huid strakker te maken. Soms kan medische botox hier ook een bijdrage in leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *