Desinfecteren is belangrijker dan ooit

Gezondheid, lifestyle en sport

Desinfecteren is belangrijker dan ooit

raam

Desinfecteren in de gezondheidszorg is van cruciaal belang om de verspreiding van infecties te voorkomen. Ziekenhuizen, klinieken en andere medische instellingen moeten regelmatig oppervlakken, apparatuur en medische instrumenten desinfecteren om de veiligheid van patiënten en medisch personeel te waarborgen.

Nieuwe desinfectie technologie

Traditionele desinfectiemethoden, zoals het gebruik van chemicaliën en bleekmiddel, kunnen echter schadelijk zijn voor de gezondheid van patiënten en medisch personeel. Daarom zijn er nieuwe technologieën ontwikkeld die veiliger en effectiever zijn. Een van deze technologieën is het desinfectiesysteem van Watter.

Zelf desinfectiemiddel produceren

Het Watter desinfectiesysteem maakt gebruik van een elektrochemische activatie (ECA) proces om een desinfectiemiddel te produceren. Dit desinfectiemiddel bestaat uit waterstofperoxide en hypochlorietionen, twee stoffen die van nature voorkomen in ons lichaam en in de natuur. Het ECA-proces creëert een elektrochemische reactie die deze stoffen combineert tot een krachtig desinfectiemiddel dat bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers doodt.

Voordelen van duurzaam desinfecteren

Het systeem heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele desinfectiemethoden. Ten eerste is het desinfectiemiddel dat door het systeem wordt geproduceerd veilig voor mensen, dieren en het milieu. Het is niet-toxisch en bevat geen schadelijke chemicaliën. Ten tweede is het systeem uiterst effectief in het doden van ziekteverwekkers, waaronder MRSA, E.coli, norovirus en COVID-19. Bovendien is het Watterl systeem gemakkelijk te gebruiken en vereist het geen speciale training of apparatuur.

Toepassing van duurzaam desinfectiemiddel

Het desinfectiesysteem wordt al gebruikt in verschillende medische instellingen in Nederland. Het systeem wordt gebruikt om oppervlakken, instrumenten en apparatuur te desinfecteren en zo de verspreiding van infecties te voorkomen. Het systeem is ook geschikt voor gebruik in andere omgevingen, zoals scholen, kinderdagverblijven, kantoren en openbare ruimtes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *