Een gehoorapparaat aanschaffen

Gezondheid, lifestyle en sport

Een gehoorapparaat aanschaffen

Wanneer je een online gehoortest doet dan kun je een indicatie krijgen van de gezondheid van jouw gehoor. Wanneer je merkt dat je gehoor verslechtert, kan het goed zijn om een online gehoortest te doen. Door je gehoor te meten bij een online gehoortest kun je bepalen of je naar een audicien zou willen om een gehoorapparaat aan te schaffen. Vaak zijn het al ouderen mensen die last hebben van gehoorverlies.

Vergoeding bij een gehoorapparaat

Het kiezen van een gehoorapparaat is erg persoonlijk en hangt af van je voorkeuren en de eisen. In sommige gevallen zal de zorgverzekering een gehoorapparaat geheel of gedeeltelijk kunnen vergoeden. Wanneer je aan een van je oren minimaal 25 decibel gehoorverlies hebt kan de zorgverzekeraar jou hoortoestel vergoeden. Bij de audicien is er een hoor protocol beschikbaar waar je precies kunt zien welke hoortoestellen wel en niet vergoed worden.

De prijzen van een gehoorapparaat

De prijzen van een gehoorapparaat zijn erg verschillend. Er zijn heel veel soorten en voor iedereen is er wel een geschikt gehoorapparaat. De duurste gehoorapparaten hebben de beste technologie. Ook hebben deze gehoorapparaten het beste geluid en is hij vaak minder opvallender. De prijzen van een gehoorapparaat van de beste kwaliteit kan erg hoog liggen. De prijzen van een gehoorapparaat beginnen rond de 500. Dit zijn de goedkoopste soorten. De gehoorapparaten met deze lagere prijzen zijn vaak van een slechtere kwaliteit. Je kunt er wel beter mee horen, maar ze zijn niet in alle situaties even behulpzaam. Zo onderdrukken ze ruis minder goed dan duurdere gehoorapparaten. De tweede categorie van gehoorapparaten zijn van een beter kwaliteit. De prijzen van een gehoorapparaat met de basisfuncties ligt tussen de 500 en de 800 euro. Deze gehoorapparaten kunnen wel ruis onderdrukken. Een gehoorapparaat van de midden categorie heeft meestal een prijs van rond de 800 en 1200 euro. Deze middenklasse is een aanraden omdat deze gehoorapparaten in elke situatie geschikt zijn. Ook hebben deze gehoorapparaten veel functies. De prijzen van een gehoorapparaat uit de beste categorie zijn boven de 1200. Deze gehoorapparaten gaan vaak erg lang mee waardoor ze een echte investering kunnen zijn. Een audicien zou kunnen helpen bij het kiezen van een geschikt gehoorapparaat. Naast de kosten van het aanschaffen van een gehoorapparaat komen er ook andere kosten bij. Een gehoorapparaat kan soms onderhoud nodig hebben. In sommige gevallen dien je hiervoor te betalen. Daarnaast kosten de batterijen van een gehoortoestel ook geld. Houd er dus goed rekening mee dat de prijzen van een gehoorapparaat erg verschillend kunnen zijn en dat er ook extra kosten bij kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *