Haartransplantatie? Alle informatie op een rijtje

Gezondheid, lifestyle en sport

Haartransplantatie? Alle informatie op een rijtje

Haartransplantatie mannen

Last van een terugtrekkende haarlijn? Zie je dat je haar steeds dunner wordt, of duiken er zelfs al kale plekken op? Wellicht is een haartransplantatie de oplossing die je zoekt.

Voordat je besluit over te gaan op een haartransplantatie is het natuurlijk belangrijk om je goed te laten informeren over de mogelijkheden in jouw situatie. Ook is het handig om je even te verdiepen in de voor-en nadelen voor je tot een behandeling besluit over te gaan.

Haartransplantatie mannen

Voor de meeste mannen valt er helaas weinig aan te doen: naarmate de leeftijd oploopt, neemt het aantal haren op de hoofd af. Alopecia noemen we dat, of gewoon haaruitval. Vaak vindt de meeste haaruitval bovenop het hoofd plaats.

Helaas valt haaruitval over het algemeen niet te voorkomen. De meest voorkomende vorm van kaalheid is genetisch bepaald, en wordt dus al vastgelegd in je DNA voor je bent geboren. Dat betekent echter niet dat je je bij je (beginnende) kaalheid hoeft neer te leggen. Een haartransplantatie kan een goede oplossing zijn.

Bij een haartransplantatie mannen worden er bestaande haarzakjes vanaf de achterzijde van het hoofd naar de kalende delen verplaatst. Over het algemeen is de achterzijde van het hoofd minder gevoelig voor haaruitval, dus hier zijn genoeg haarzakjes te vinden. Het zijn dus je eigen haren die een ander plekje op je hoofd krijgen.

Methodes

In de afgelopen jaren zijn de technieken (linkje pagina Technieken) waarmee haartransplantaties plaatsvinden steeds verder verbeterd. De meest gebruikte methodes op dit moment luisteren naar de namen FUT en FUE.

FUT staat voor Follicular Unit Transplantation. Hierbij wordt er een klein reepje huid weggenomen vanaf de achterzijde van het hoofd, en verplaatst naar de kalende delen. Het voordeel hiervan is dat er vaak maar één behandeling nodig is. Een nadeel is dat het weggenomen reepje huid een klein litteken zal veroorzaken. Geen probleem als je wat langer haar hebt, maar bij een kort kapsel is dit litteken zichtbaar.

FUE staat voor Follicular Unit Extraction, een methode waarbij de haarwortels één voor één worden verplaatst van dicht behaarde naar dun behaarde plekken op het hoofd. Het voordeel hiervan is dat er geen littekens ontstaan. Het duurt wel aan aantal maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is.

Informeren

Welke behandeling je ook kiest, zorg dat je je goed laat informeren. Plan voor je een behandeling ondergaat altijd een informatief consult in. Een haartransplantatie is en blijft tenslotte een medische ingreep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *