Handige medische hulpmiddelen voor ouderen

Gezondheid, lifestyle en sport

Handige medische hulpmiddelen voor ouderen

hulpmiddelen ouderen

Ouder worden gaat vaak gepaard met het krijgen van lichamelijke klachten. Zo kunnen de spieren in de benen meer pijn gaan doen waardoor het lopen moeilijker wordt. Ook kunnen de botten broos worden waardoor vallen steeds gevaarlijk wordt. Als je als bejaarde langer thuis wil blijven wonen zal je waarschijnlijk een aantal aanpassingen aan het huis moeten doen. Of een aantal medische hulpmiddelen aanschaffen om het leven een stukje makkelijker te maken. In dit artikel hebben we een aantal handige medische hulpmiddelen op een rijtje gezet.

1.Toiletbeugels en antislipmat

Als je ouder wordt, wordt de kans groter dat je valt. Dit komt omdat je minder goed je evenwicht kan bewaren en omdat het lichaam zwakker wordt. Ook kan het erg glad zijn in de douche door het zeep waardoor je makkelijk kan uitglijden. Om het vallen te voorkomen kunnen er beugels in het toilet geplaatst worden. Deze beugels kunnen in de buurt van het toilet gezet worden. Verder is het ook handig om een antislipmaat en beugels te plaatsen in de douche.

2. Traplift

Een ander handig hulpmiddel is een traplift. Een traplift vergroot de zelfstandigheid en mobiliteit. Door een traplift te plaatsen heb je geen hulp nodig om van boven naar beneden te gaan en andersom. De traplift wordt is voorzien van een stoel met een veiligheidsriem en een afstandsbediening. Klik hier voor meer informatie over de prijs en de aanschaf van een traplift.

3. Sta-op stoelen

Een sta-op stoel is niet alleen een relax stoel waar je s ’avonds laat op zit om tv te kijken. Nee, het is ook een medisch hulpmiddel. De stoelen kunnen vaak via een afstandsbediening bestuurt worden. Moet de leuning omlaag en de voetsteun omhoog? Dan kan dit via de afstandsbediening gedaan worden. De stoel geeft niet alleen comfort maar zorgt er ook voor dat er geen verkeerde houding aangenomen wordt. Hierdoor kunnen eventuele rugklachten worden vermindert. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *