Hoe slaap jij het liefst?

Gezondheid, lifestyle en sport

Hoe slaap jij het liefst?

 Als er iets persoonlijk is, dan is het wel de manier waarop we slapen. Van de inrichting van de slaapkamer tot het soort matras de hoeveelheid licht en de kleding die je al dan niet draagt: het is compleet verschillend per persoon.

Hoe moet je kamer eruitzien?

 Voor de meeste mensen geldt, dat ze het best slapen in een kamer zonder al te veel afleiding. Zo leeg mogelijk dus, of in ieder geval zo rustig mogelijk ingericht. Met rustige kleuren, niet te fel, en zonder al te veel rommel. Natuurlijk, als je slaapt heb je je ogen dicht en zie je er niks van, maar de momenten die je vlak voor het slapen in je kamer doorbrengt zijn vaak wel bepalend voor het al dan niet rustig in slaap kunnen vallen.

Als het gaan om de hoeveelheid licht die je tijdens het slapen in je kamer wilt, zijn de meningen verdeeld. Er zijn mensen die alleen kunnen slapen in een kamer die compleet verduisterd is. Zware gordijnen of een rolluik houden bijna al het licht tegen, en zorgen ervoor dat het altijd donker is. Er zijn echter ook mensen die het juist prettig vinden om wat meer licht in hun kamer toe te laten, en daardoor rustig wakker te worden van de zonsopkomst. Daar valt ook iets voor te zeggen! Toch is ook dit weer heel persoonlijk. Waar de ene persoon slecht slaapt als er niet ergens een heel klein lichtje brandt, doet de ander weer geen oog dicht als een wekker iets te felle cijfers heeft.

In je bed

Ook de manier waarop je het liefst in je bed ligt is heel persoonlijk. Doe je dat het liefst met een complete pyjama aan, of liever wat luchtiger of helemaal niet gekleed? En deel je met alle liefde een dekbed met je partner, of word je al agressief als je eraan denkt?

Er zijn mensen die het liefst lepeltje-lepeltje liggen met hun geliefde, terwijl anderen juist zo veel mogelijk ruimte verlangen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook mensen die best graag tegen iemand aan zouden willen kruipen, maar geen partner voorhanden hebben die deze rol op zich kan nemen. In dat geval wil een  lichaamskussen nog wel eens een oplossing zijn. Dit is een lang kussen, dat je om je lijf heen kan vormen en waar je lekker tegenaan kan liggen; net als tegen een partner. Het is daarnaast ook nog eens erg prettig als je last van je rug of bekken hebt. Niet zo vreemd dus dat een  zwangerschapskussen dezelfde vorm heeft, juist in deze periode heeft je lijf extra ondersteuning nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *