Hoog kwalitatieve steunkousen bestellen kan nu ook

Gezondheid, lifestyle en sport

Hoog kwalitatieve steunkousen bestellen kan nu ook

Steunkousen bestellen kan je leven zoveel aangenamer maken. Last van spataderen? Weg ermee. Elke dag last van vermoeide benen? Zo voor je opgelost. Steunkousen oftewel compressiekousen hebben een medische werking. Ze zorgen er namelijk voor dat je benen extra ondersteuning krijgen en ze bevorderen de bloedsomloop in je been. Bij Podobrace kun je steunkousen bestellen van hoge kwaliteit, die al jaren door therapeuten voor hun behandelingen gebruikt worden. Bevalt je compressiekous niet, dan geld terug.

Waarom zou je steunkousen bestellen?

Steunkousen worden niet voor niks therapeutische kousen genoemd; steunkousen zorgen voor een verbetering van je gezondheid en welzijn. Steunkousen bestellen zorgt voor een verbetering van de werking van je kuiten. Hierdoor wordt je bloed naar boven gestuwd en neemt het overtollige vocht en afvalstoffen mee. Hierdoor stapelt dit zich niet op in je onderbenen en enkels. De belangrijke voordelen van compressiekousen zijn kortom:

  • Minder kans op trombose of nieuwe trombose
  • Minder kans op oedeem
  • Tijdens het sporten zorgen steunkousen voor minder blessures
  • Minder spierpijn in benen
  • Minder vermoeide benen
  • Minder spataderen 
  • Minder last van bestaande spataderen

Bovendien hoef je steunkousen alleen overdag te dragen. ’s Nachts in bed mag je de compressiekousen uitlaten en van de werking genieten. 

Steunkousen bestellen voor preventieve redenen?

Kun je alleen compressiekousen dragen, wanneer je al klachten hebt? Het antwoord is: nee. Je kunt steunkousen ook om preventieve redenen bestellen. Denk bijvoorbeeld aan een zwangerschap. Door de groeiende baby komt de bloedcirculatie van de moeder vaker in de problemen. De aderen in de benen kunnen hierdoor uitzetten en minder efficiënt hun werking verrichten. Steunkousen kunnen hierbij ongemakken en problemen verhelpen, zoals zwellingen, pijn in benen en spataderen. Of denk bijvoorbeeld aan veel en lange reizen maken. Zit je constant gedurende lange reizen, dan kan er een risico ontstaan op bloedstolsels. Ook hierbij kunnen steunkousen van dienst zijn. Tevens zijn steunkousen handig bij atleten en sporters, want door de verhoogde bloedcirculatie worden de sportprestaties verbeterd.

Welke steunkousen moet je bestellen?

Er zijn meerdere soorten therapeutische kousen beschikbaar, die ingedeeld zijn in zogenaamde drukklassen. Er zijn vier drukklassen in totaal. Drukklasse een (groen) is voor een preventieve werking, zoals hierboven beschreven. Drukklasse twee tot en met vier worden door de zorgverzekeraar vergoed en zijn bedoeld voor mensen met lichte tot ernstige klachten. Drukklasse twee (oranje) bevat steunkousen met een medium druk op de benen. Met dit type steunkousen bestellen worden gemiddelde klachten behandeld, zoals erg vermoeide benen, kramp in spieren ’s nachts of erge spataderen. Drukklasse drie (rood) is voor de zware klachten, zoals trombose, chronische klachten of oedeem. Drukklasse vier wordt gebruikt voor mensen met zeer heftige klachten, zoals forse lymfoedeem.

Wat betaal je voor steunkousen?

Steunkousen bestellen wordt vergoed door de basisverzekering van je ziektekostenverzekering, wanneer ze gebruikt worden ter behandeling van klachten. Kortom, kousen uit drukklasse twee en hoger vallen onder je eigen risico, waardoor je twee paar per jaar of veertien maanden vergoed krijgt. Hierbij moet je wel een medische indicatie van je huisarts kunnen aantonen. Bestel ze extra voordelig via Podobrace.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *