Is werken in de zorg iets voor mij?

Gezondheid, lifestyle en sport

Is werken in de zorg iets voor mij?

Werken in de zorg. Sommigen houden ervan, anderen vinden het niks. Maar is het iets voor jou? Wij hebben de grootste voor- en nadelen van werken in de zorg op een rijtje gezet, om je te helpen bij je keuze!

Voordelen van werken in de zorg

Laten we beginnen met de grootste voordelen van het werken in de zorg. Een belangrijke reden voor veel mensen om in de zorg te werken, is dat je écht iets voor iemand kan betekenen. Je staat voor iemand klaar die hulp nodig heeft, en kan dus echt een verschil maken in iemand leven. Hier krijg je vaak veel dankbaarheid, liefde en voldoening voor terug.

In de zorg kan van alles gebeuren. Een ander voordeel is dus dat geen één dag hetzelfde is. Het is dus nooit saai! Ideaal dus als je van een beetje afwisseling en van een uitdaging houdt. Daarnaast kom je vaak bijzondere mensen met bijzondere verhalen tegen. In de zorg sta je er nooit alleen voor. Je werkt samen met een hecht team van collega’s. Samen help je elkaar door moeilijke maar ook mooie tijden!

In de zorg werk je niet standaard maandag tot en met vrijdag van 9 tot 5, maar heb je onregelmatige werktijden. Dit kan verschillende voordelen hebben. Zo kun je bijvoorbeeld naar de kapper of de sportschool op tijden waarop het lekker rustig is! Of je kunt bijvoorbeeld heerlijk uitslapen op maandagochtend! Een praktisch voordeel is dat er erg veel vraag is naar zorgpersoneel, en deze vraag naar verwachting zal stijgen de komende jaren. Je kunt dus makkelijk een baan vinden. Er is voor ieder opleidingsniveau wel een baan in de zorg te vinden, omdat de zorg erg veelomvattend is! Zo bestaat er bijvoorbeeld 24-uurs zorg, ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Tot slot kan je in heel Nederland aan het werk, zorg is immers overal nodig. Je hebt dus keuze uit veel verschillende werknemers, denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, verpleeghuizen of zorgpraktijken zoals Zorgservice-Brabant.

Nadelen van werken in de zorg

Werken in de zorg klinkt dus fantastisch, en dat is het ook! Helaas zitten er echter ook wat nadelen aan. Zo kunnen de onregelmatige werktijden ook minder goed uitkomen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je moet werken tijdens de verjaardag van je beste vriend. Ook vindt niet iedereen nachtdiensten even fijn. Tot slot kan werken in de zorg soms zwaar zijn, zowel mentaal als fysiek. Zorgen voor een ander valt immers niet altijd mee. Kan je hier echter goed mee om gaan, dan is werken in de zorg een prachtig beroep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *