Last van een winterdip?

Gezondheid, lifestyle en sport

Last van een winterdip?

winterdip

Misschien bent of kent u iemand die dit ook wel eens mee heeft gemaakt, een winterdip. Als de dagen weer lang en donker worden en de zon zich steeds minder vaak laat zien, gebeurt het bij veel mensen. Een winterdip komt bij erg veel mensen voor en is helemaal niks geks. Vaak is het een kwestie van tijd voordat het weer weggaat. In dit artikel lees je een paar tips over hoe je je beter om kan gaan met je winterdip en hoe je er vanaf komt.

Allereerst is het belangrijk dat je genoeg licht en zonlicht krijgt. Dit bereik je door genoeg naar buiten te gaan en misschien af en toe een zonnebank mee te pakken. Hierdoor krijg je genoeg vitamine d binnen die je nodig hebt om je goed te voelen. Als je de hele dag alleen maar binnen blijft, krijg je deze vitamines niet binnen. Dit kan je echter wel compenseren door vitaminepillen te slikken.

Als tweede is het belangrijk om actief te blijven. Blijf bewegen en blijf dingen doen. Ga shoppen en spreek af met je vrienden. Hou een sneeuwballengevecht of ga slee├źn. Je kan er in de eerste instantie misschien helemaal geen zin in hebben, maar als je eenmaal bent geweest zal je trots zijn op het feit dat je het toch hebt gedaan.

Als je winterdip doorloopt in een lentedip en een zomerdip, is het misschien toch belangrijk om hulp te zoeken. Dit klinkt eng, maar in het echt valt dit allemaal wel mee. Ga eens op zoek naar een psycholoog den haag of een psycholoog leiden. Deze psycholoog kan je helpen om uit je dip te komen. Zoek iemand die goed bij je past en waar je je op je gemak voelt. Als je geen klik hebt met degene die jou moet helpen, zal het niet vlot verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *