Op welke manieren kan je communiceren met een psycholoog?

Gezondheid, lifestyle en sport

Op welke manieren kan je communiceren met een psycholoog?

Je hebt behoefte aan een paar gesprekken met een psycholoog. Alleen lukt het je nog niet om een concrete afspraak te maken. Je bent namelijk veel onderweg voor je werk en komt pas ‘s avonds laat weer thuis. Daarnaast zie je het eigenlijk niet zo zitten om naar de praktijk van de psycholoog te gaan, omdat je in een klein dorp woont en graag je privacy wilt behouden. Zal het consult er dan ooit nog wel van komen? Absoluut, want door de technologie van tegenwoordig is het ook mogelijk om op andere manieren met de psycholoog in gesprek te gaan. 

Leg je verhaal voor via e-mail 

Loop je ergens tegenaan en wil je graag concreet advies? Dan is het altijd mogelijk om je verhaal via e-mail voor te leggen aan de psycholoog. Deze kan je binnen korte tijd via dezelfde weg adviezen geven om aan de slag te gaan met de kwestie. Maar het kan vanuit hier ook duidelijk worden dat het verstandig is om een aantal keer in gesprek te gaan met de psycholoog. In dit geval heb je ook nog een aantal keuzes wat betreft de communicatie die we hieronder verder toelichten. 

FaceTime of Skype 

Wanneer je in gesprek gaat met een psycholoog die meerdere platformen aanbiedt, mag jij altijd kiezen wat de meest geschikte optie is. Maar in het geval van zwaardere problematiek zal de specialist je aanraden om in gesprek te gaan via FaceTime, de belfunctie van Whatsapp of Skype. Vanwege de zwaardere kwestie is het belangrijk om gelijk in gesprek te gaan met de psycholoog. Zo kunnen jullie samen al pratende sneller tot de kern van het probleem komen en gericht werken aan een oplossing. 

Chatten met de psycholoog 

In het begin zal je even moeten wennen aan de psycholoog. Maar maak je geen zorgen, deze zal er alles aan doen om je op je gemak te laten voelen. Vind je een gesprek via FaceTime of Skype toch net iets te heftig? Dan is het ook mogelijk om te chatten met een psycholoog via een compleet beveiligde verbinding. Houd er wel rekening mee dat het gesprek in dit geval een stuk langzamer zal verlopen en het dus ook meer tijd in beslag zal nemen tot jullie aan de oplossingen kunnen werken. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld even te wennen via een chatgesprek en het volgende consult via FaceTime te laten verlopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *