Optimaal ontspannen en genieten in de sauna

Gezondheid, lifestyle en sport

Optimaal ontspannen en genieten in de sauna

sauna

Voor veel Nederlanders die lekker een dagje willen ontspannen of genieten is de sauna, thermen, wellnessresort of spa de ideale bestemming. Hoewel de ontspanningscentra onder verschillende namen bekend staan, wordt er vaak eenzelfde omgeving met sauna´s, hete stoombaden en de mogelijkheid tot massages mee aangeduid. 

Een oude traditie

Hoewel je misschien denkt dat het nemen van een stoombad of een sauna een relatief nieuwe vorm van ontspanning is, is het eigenlijk al een eeuwenoude traditie. Sauna’s en thermen bestaan al duizenden jaren en men had voor de geboorte van Christus al ontdekt dat de warmte en stoom die vrijkomt in sauna’s en thermen goed kan zijn voor het lichaam.

Met een vleugje vernieuwing

Hoewel het dus een oude traditie is, zijn er door de jaren heen wel de nodige zaken veranderd, vooral op het gebied van sauna. Vooral het aantal soorten sauna’s en de technologieën die daarbij gebruikt worden is door de jaren toegenomen:

Infraroodsauna

Een van de vernieuwingen op het gebied van sauna is de infraroodsauna. In de infraroodsauna wordt warmte vooral overgedragen met behulp van infraroodlicht en de warme lucht in de cabine zelf is daardoor wat koeler. Het zorgt ervoor dat er wat minder getranspireerd wordt en het is bovendien erg aangenaam voor mensen die de traditionele sauna wat te warm vinden.

Kleurensauna

In een kleurensauna wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren licht en elk van deze kleuren heeft zijn eigen eigenschappen. Rood licht is ontspannend voor de geest en spieren, groen licht is goed voor de longen en luchtwegen en geel licht helpt de lever, de galblaas en de maag te ontspannen.

Zuurstofsauna

Een andere nieuwe vorm van sauna is de zuurstofsauna. In de zuurstofsauna bestaat de lucht bijna volledig uit zuurstof. Dit zorgt ervoor dat de veroudering wordt tegengegaan en het heeft een revitaliserend effect op de huid en het lichaam.

Kruidensauna

Een kruidensauna is een sauna waarbij de temperatuur doorgaans wat lager ligt dan bij de normale sauna, maar tijdens het verblijf in de ruimte worden kruiden met een lekkere geur en een heilzame werking door de cabine verspreid. Zo kan het lichaam optimaal ontspannen en herstellen, terwijl het gedurende de gehele sessie heerlijk ruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *