Waar moet je op letten bij een studiekeuze?

Gezondheid, lifestyle en sport

Waar moet je op letten bij een studiekeuze?

Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende studies dat het erg lastig kan zijn om goed te kiezen welke studie nou het beste bij jou past. Wat is nou belangrijk om mee te nemen bij het maken van de juiste keuze? Om jou hierbij op weg te helpen bespreken we hieronder een aantal belangrijke punten die jij mee kunt nemen wanneer je een studiekeuze moet maken.

Welke stappen moet je nemen richting een studiekeuze?

Om tussen al die studies die er worden aangeboden een goede keuze te maken zijn er een aantal handige stappen die jij zelf kunt nemen om een goede keuze te maken.

1) Ga eerst goed bij jezelf na welke studierichting jij mogelijk interessant vindt. Doe dit voordat je gaat kijken wat het aanbod is. Zo kader jij voor jezelf al een een bepaalde keuze af en kan je daarbij de juiste studies gaan koppelen. Aspecten die je hierin kunt meenemen zijn, welke vakken vind je leuk op school? Welke aspecten in sport vind je leuk? Welke complimenten krijg ik?

2) Loop mee op een studie die jou interessant lijkt. Veel studies zullen tijdens open dagen allemaal leuk lijken, dat maakt de keuze niet makkelijker. Wanneer je tijdens een normale dag meeloopt bij bijvoorbeeld een van de HBO verpleegkunde opleidingen kun je goed zien hoe de sfeer van de studie is, welke vakken interessant zijn en kun je zo een stuk beter een keuze maken.

3) Vergelijk verschillende studies. Soms denk je direct de juiste studie gevonden te hebben en bekijk je verder het overige aanbod niet meer goed. Zorg ervoor dat je alle opties openhoudt en zo een weloverwogen keuze maakt.

4) Maak de keuze voor jezelf. Het is soms makkelijk om de keuze te volgen van vrienden of vriendinnen waarmee je lang samen op school hebt gezeten. Zorg er hiervoor dat je een studie kiest die het beste bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *