Verbetering van het geheugenvermogen; neuro-voeding verhoogt de geheugencapaciteit

Gezondheid, lifestyle en sport

Verbetering van het geheugenvermogen; neuro-voeding verhoogt de geheugencapaciteit

Thiamine is een krachtige geheugenversterker en een algeheel hersenvriendelijk supplement. Het is schokkend om te horen dat ongeveer 40% van de ouderen onvoldoende thiamine heeft, wat dus hun vermogen om dingen te onthouden beïnvloedt en ze apathisch kan maken. 22% van de jonge mannen en vrouwen heeft ook niet genoeg thiamine, wat leidt tot een verlaagde stemming, weinig gevoelens van welzijn en vermoeidheid. En tot slot had een beangstigende 3% van de mensen, waarop in Australië autopsie werd uitgevoerd, hersenletsel veroorzaakt door een tekort aan thiamine.

De grootste voor de hand liggende invloed is op hoe we ons voelen over onszelf en het leven in het algemeen. Het kan leiden tot gebrek aan vertrouwen en een algemene laagheid van geesten, waar moeilijk mee te leven valt. Dat is echter nog niet alles wat er gebeurt is als de thiamineniveaus laag zijn. Hyperactiviteit, leerproblemen, humeuruitbarstingen, gewelddadige stemmingswisselingen, angst- en slaapproblemen worden allemaal geassocieerd met lage thiamine. De moeilijkheid met dit biosupplement is dat we het niet zelf kunnen produceren, maar ervan afhankelijk zijn dat het van buitenaf komt – specifiek door onze voedselinname.

Zodra mensen beginnen met het innemen van de optimale doses thiamine, ervaren ze dat hun humeur verandert en kalmer wordt en hun verwarring en gebrek aan geheugenvermogen wordt opgelost samen met een toename in energie en verbondenheid met het leven. Dit is een zeer belangrijke supplement en waarvan we weten dat veel kinderen en jongeren het missen omdat hun dieet zo sterk gericht is op ‘junk-/fastfood’ dat helemaal geen thiamine bevat. 

Een van de manieren waarop thiamine ons helpt, is door de hersenen glucose te laten gebruiken om zichzelf te versnellen en zo onze leerervaring nog vele malen te verbeteren. Aan de andere kant zorgt een gebrek aan thiamine ervoor dat neuronen opgewonden raken omdat het evenwicht in de bloedchemie rondom elke neuron verkeerd is. Dit betekent dat ze onnodig blijven schieten en zichzelf uiteindelijk opbranden.

Hoeveel is veilig om in te nemen?

25mg/dag tot 50mg/dag is de aanbevolen hoeveelheid en zal een significant verschil voor jouw geestelijke gezondheid en jouw geheugenvermogen maken.

Van de redactie van Blokpil.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *