Verschillende onderdelen binnen huisartsenzorg

Gezondheid, lifestyle en sport

Verschillende onderdelen binnen huisartsenzorg

Net zoals een ziekenhuis biedt de huisartsenzorg ook verschillende mogelijkheden/onderdelen binnen hun zorg aan. Dit artikel wijden wij aan de verschillende onderdelen die voorkomen.

Consulten binnen de ANW zorg

ANW zorg ook wel Avond Nacht Weekend zorg dient ervoor dat patiënten tijdens deze momenten nog steeds naar de huisartsenpost) kunnen gaan, de andere benaming hiervoor is ANW Consult. Binnen deze zorg zijn er nog andere opties van een consult, zoals een huisbezoek van de huisarts in de ANW-tijden of een telefonisch consult dat de huisarts de patiënt telefonisch opbelt

Een consult

Op het moment dat de patiënt bij de huisartsenpost binnenkomt en contact heeft met een huisarts betreft de klachten wordt dit een consult genoemd. Binnen het principe ‘consult’ zijn er verschillende vormen, zoals de huisarts die op huisbezoek komt bij de patiënt ook wel ‘visite’ genoemd, de volgende vorm die er is noem je een telefonisch consult dit is als de patiënt over de telefoon met de huisarts contact heeft, als laatste heb je een e-mailconsult dit wordt zo genoemd wanneer de patiënt en huisarts via de mail contact hebben.

POH-GGZ consulten

Binnen deze soorten consulten zal de GGZ als praktijkondersteuner dienen omdat de patiënt met psychische klachten leeft. De GGZ zal de huisarts dus ondersteunen zodat ook de consulten bij mensen met deze klachten goed verloopt.

M&I verrichtingen

Modernisering & Innovatie Verrichtingen ook wel M&I Verrichtingen genoemd mogen door een huisarts mogen uitgevoerd. Deze verrichtingen gaan voornamelijk over frequente chirurgische ingrepen op de kleine vorm denk aan een injectie voor therapeutische doeleinden, het meten van de longfunctie en het meten van de bloeddruk,

POH Consulten

Net zoals voor mensen met psychische klachten zijn er ook mogelijkheden voor mensen met een lichamelijke chronische aandoeningen. Binnen de huisartsenpost zijn er vaak verschillende praktijkondersteuners actief die hierbij kunnen helpen zodat het consult zo spoedig mogelijk verloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *