Voordelen van nitrilhandschoenen

Gezondheid, lifestyle en sport

Voordelen van nitrilhandschoenen

Hoewel latexhandschoenen comfortabel en kosteneffectief zijn, ervaren veel dragers allergische reacties op het materiaal. Hierdoor ontstond een vraag naar alternatieve typen handschoenen voor gebruik in de medische sector. Om dit probleem op te lossen werden vinyl- en nitrilhandschoenmaterialen ontwikkeld.

Nitrilrubber is een synthetisch rubbermengsel dat acrylonitril en butadieen combineert. Het wordt vaak gebruikt in de medische, voedsel- en sanitaire industrie. Vanwege de temperatuurtolerantie, duurzaamheid en sterkte is het een uitstekend materiaal voor het maken van chirurgische handschoenen, vooral voor mensen met latexallergieën. We bespreken de voordelen van nitrilhandschoenen.

Hypoallergeen

Nitrilallergieën zijn zeer zeldzaam in vergelijking met natuurlijke rubberlatex, waar bijna 10% van de gezondheidswerkers en meer dan 7% van de kwetsbare patiënten een reactie kunnen ervaren. In noodgevallen kan het nemen van allergiecontroles onnodige vertragingen veroorzaken bij het starten van een procedure. Het gebruik van nitrilhandschoenen helpt ook om onbedoelde allergische reacties te voorkomen.

Chemische weerstand

Nitrilrubber heeft een superieure perforatie- en chemische weerstand tegen handschoenen van natuurlijk rubber of vinyl. Dit betekent dat nitrilhandschoenen zeer veelzijdig zijn. Het materiaal is ideaal voor medische onderzoekshandschoenen, operatiehandschoenen en om contaminatie te voorkomen bij het hanteren van gevaarlijke materialen zoals chemotherapiemedicijnen. Door de veelzijdigheid en sterkte van nitril worden de handschoenen ook vaak gebruikt voor auto- en productiewerk.

Langdurig

Chirurgische nitrilhandschoenen zijn langer houdbaar dan latex- en vinylvarianten. Dit stelt ziekenhuizen, zorginstellingen, tandartspraktijken en andere organisaties die medische handschoenen nodig hebben in staat om PBM op te slaan, wat hun kosteneffectiviteit verbetert.

Onderscheidende factoren

Chirurgische handschoenen worden gereguleerd als medische hulpmiddelen van klasse I. Ze moeten aan specifieke criteria voldoen om de veiligheid van de drager en de patiënten te garanderen. Onderscheidende factoren van nitril chirurgische handschoenen zijn onder meer: ​​

Poedervrij

Gepoederde handschoenen worden vaak gebruikt in voedsel- en industriële omgevingen, omdat ze door het poeder gemakkelijker aan te trekken zijn. Chirurgische handschoenen moeten echter poedervrij zijn, aangezien het poeder verband houdt met vermijdbare gezondheidsproblemen, waaronder luchtwegontsteking.

Gechloreerd

Chirurgische nitrilhandschoenen kunnen worden gechloreerd om te helpen bij het aan- en uittrekken in medische noodgevallen.

Maat

Chirurgische nitrilhandschoenen moeten zorgvuldig op de drager worden aangebracht, zodat maximale tactiele behendigheid mogelijk is.

Kleur

Nitrilhandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hoewel de kleur niet bepalend is voor de werkzaamheid van een handschoen, kunnen ziekenhuizen PBM van een kleurcode voorzien om het beoogde gebruik aan te geven. Medische instellingen kunnen bijvoorbeeld blauwe nitrilhandschoenen gebruiken voor operaties en oranje handschoenen voor niet-invasieve procedures.

Dikte

Chirurgische nitrilhandschoenen zijn doorgaans verkrijgbaar in diktes tussen 4 en 8 mm. Hoe dikker de handschoen, hoe scheur- en perforatiebestendiger. Dunnere handschoenen zorgen voor meer flexibiliteit en behendigheid. De dikte hangt af van de voorkeuren van het chirurgisch team.

In sommige gevallen kunnen chirurgen dubbele handschoenen gebruiken met dunne handschoenen in twee verschillende kleuren. Hierdoor kunnen ze perforaties en scheuren snel herkennen. Nitril is het beste materiaal voor chirurgische ingrepen en situaties met verhoogd risico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *