Wat is couperose en hoe behandel je dit?

Gezondheid, lifestyle en sport

Wat is couperose en hoe behandel je dit?

Wanneer jij last hebt van couperose dan zie je dit in je gezicht en decolleté. Het zijn namelijk allemaal bloedvaatjes bijvoorbeeld op je wangen, de kin, in je hals of op en bij je neus. Deze rode en soms zelfs blauwe bloedvaatjes zijn uitgezet waardoor deze zo zichtbaar zijn in je gezicht. Couperose zijn absoluut niet de gezonde appelwangetjes waar men het altijd over heeft, in het begin lijkt het hier misschien wel op. Echter wanneer er wat tijd zal verstrijken dan zul je zien dat het couperose is. Kun je couperose behandelen en wat zijn de kosten van couperose behandelen? Wij vertellen je graag meer hierover.

Couperose behandeling

Voordat we verder gaan met de couperose behandeling, is het goed om eerst een aantal fabels en feitjes op een rijtje te zetten.

Fabels:

· Couperose ontstaat door drankgebruik. Dit is absoluut niet waar. Wel kan het gebruik van drank ervoor zorgen dat de couperose tijdelijk meer zichtbaar wordt. Dit komt omdat alcohol de bloedvaten verwijderd.

· Scrubben helpt tegen couperose: Niet waar. Het kan er zelfs voor zorgen dat de couperose verergerd!

· De sauna reinigt de huid dus ook wanneer je last hebt van couperose: niet waar! Door de warmte van de sauna en de hoge luchtvochtigheid kan de couperose juist erger worden. Temperatuurswisselingen hebben een slechte invloed op couperose, dus ook extreem koude temperaturen kunnen averechts werken.

Feiten:

· De kans op couperose is groter wanneer bijvoorbeeld je ouders, oma of opa hier last van hebben.

· Er bestaan geen helende crèmes tegen couperose. Het is dan ook erg zonde om hier heel veel geld in te investeren.

· De rode of blauwe bloedvaatjes die zichtbaar worden bij couperose hebben geen enkele functie. Couperose is dan ook geen ernstige aandoening, het ontsiert alleen je gezicht.

Nu we enkele feiten en fabels op een rijtje hebben, is het ook fijn om te weten wat er wel kan helpen. Welke couperose behandeling is nu goed? Een laserbehandeling speciaal voor couperose is aan te raden wanneer je last hebt van deze aandoening. Een couperose behandeling hoeft ook niet heel lang te duren. Sommige mensen hebben na een aantal behandelingen al duidelijk zichtbaar resultaat. Heb je last van meer rode of blauwe bloedvaatjes, waardoor het iets hardnekkiger is? Dan is het goed om samen met een specialist te kijken naar welke laserbehandeling hier goed voor is.

Het voordeel van laseren en de kosten voor couperose behandelen

Het grootste voordeel van laseren is dat je niet dagenlang rondloopt met een beschadigd gezicht met korstjes en eventueel op lange termijn zelf littekens. De kosten voor een couperose behandeling is afhankelijk van het aantal behandelingen dat je nodig hebt. Ben je er vroeg bij? Dan kan de behandeling na een aantal keren al aanslaan en heb je dus niet meer nodig. Het is aan te raden om voordat je gaat starten met de behandeling tegen couperose, je eerst een gesprek aangaat met een specialist. Die kan voor je kijken in welke fase de couperose zich bevindt en daarnaast kan de specialist de kosten voor couperose behandeling van tevoren aan je vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *