Wat zijn chakra’s?

Gezondheid, lifestyle en sport

Wat zijn chakra’s?

chakra

We hebben allemaal wel eens van chakra’s gehoord, de precieze betekenis blijft vaak mysterieus. Chakra’s gaan over het etherische veld bij mensen. Wie er voldoende aandacht aan besteedt, leert de verschillende chakra’s te herkennen en doet hier voordeel mee!

Het is belangrijk dat alle chakra’s goed in balans zijn. Wanneer dit het geval is, gaat het goed met je. Aandacht besteden aan je chakra’s peilloos leren aanvoelen en er goed mee omgaan, dit is een aanrader!

Chakra 1: Muladhara of in het Nederlands wortelchakra staat voor kracht om je helemaal te verbinden met de aarde. Houden van de wereld en het eigen lichaam begrijpen zijn hier onderdeel van.

Chakra 2: Svadhistana of sacraal chakra staat voor kracht om te genieten van het leven en anderen te inspireren. Hierbij is het belangrijke om aandacht te hebben voor de kleine dingen en maximale creativiteit er uit te halen.

Chakra 3: Manipura of zonnevlecht staat voor durven handelen en ondernemen! Risico’s durven nemen hoort het bij leven. Bij het leven hoort ook het nemen van risico’s maar tegelijkertijd het dragen van verplichtingen. De juiste balans is hierbij belangrijk.

Chakra 4: Anahata of hartchakra staat voor zelfrespect en compassie met alle andere levende wezens. Goed zorgen voor jezelf en voor alles wat leeft is hierbij de insteek. Geduld hebben is hiervan ook een belangrijk onderdeel.

Chakra 5: Vishuddha of keelchakra staat voor de kracht om te spreken, de waarheid te verkondigen en andere te overtuigen is hierbij de basis. Wie dit chakra stimuleert is in staat om moeilijke zaken simpel uit te leggen.

Chakra 6: Ajna of derde oog staat voor intuïtie ontwikkelen en luisteren naar je innerlijke stem. Trouw zijn aan jezelf is belangrijk in deze tijd! Verleidingen weerstaan en omgaan met moeilijke levenszaken zijn hier onderdeel van.

Chakra 7: Sahasrara of kruinchakra staat centraal voor de kracht om te verbinden met de hemel. Het kosmische ervaren inspireert en maakt mensen gelukkig. Het verleden genezen door de kosmos te ervaren werkt zuiverend voor de geest. Meditatie draagt bij aan het verwerken van het verleden en aanvoelen van de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *