Zorg goed voor je gebit

Gezondheid, lifestyle en sport

Zorg goed voor je gebit

tandenborstel

Voor je tanden moet je goed zorgen. Twee keer per dag poetsen en een keer per dag flossen is het ideaal. Veel mensen houden zich hier netjes aan. Eens in het half jaar naar de tandarts gaan, zorgt ervoor dat alles netjes bij wordt gehouden en dat er plekjes schoongemaakt worden waar je zelf niet goed bij kan. Toch kan het voorkomen dat je toch een gaatje hebt of ergens anders last van hebt. Er zijn verschillende dingen waar je last van kan hebben. In dit artikel lees je een paar voorbeelden en hoe je het op kan lossen.

Allereerst zijn er veel mensen die een kies trekken bij de tandarts. Dit kan verschillende redenen hebben. Soms is de kies zo verrot dat er niks meer mee te doen is en dat je beter een kroon kan plaatsen. Soms is de kies afgebroken en trekken ze de rest er ook uit. Hiervoor word je goed verdoofd zodat je er zo weinig mogelijk last van hebt. De wond zal eerst goed moeten helen voordat er een kroon op kan.

Veel jongeren moeten hun verstandskies trekken. Deze kiezen hebben vaak niet genoeg ruimte waardoor het pijn kan gaan doen. Pijn is niet het enige gevolg, de kies kan ook de rest van je tanden wegduwen waardoor je gehele gebit weer scheef kan komen te staan. Het trekken van de verstandskiezen duurt niet lang en je wordt goed verdoofd. Het helen duurt wel een tijdje, dus zorg dat je genoeg soep e.d. in huis hebt.

Als laatste moeten sommige mensen wel eens een wortelkanaalbehandeling. Dit is het geval wanneer ontstoken tandvlees niet meer wil genezen. Een wortelkanaalbehandeling is vrij duur en redelijk pijnlijk. Ook duurt de behandeling redelijk lang. Zorg altijd dat je helemaal op de hoogte bent van de procedure voordat je hem ondergaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *