Zorgverzekering Kiezen: 4 Dingen waar je op moet letten + Bonustip

Gezondheid, lifestyle en sport

Zorgverzekering Kiezen: 4 Dingen waar je op moet letten + Bonustip

Tips Zorgverzekering vergelijken

Je kent het wel, het is weer het einde van het jaar en de tijd om overstappen is weer daar. De meeste zorgverzekeraars hebben gigantische advertentie-campagnes en de acties vliegen je om de oren. Maar wat is nou eigenlijk de beste keuze voor jou en waar moet je op letten wanneer je een nieuwe zorgverzekering af sluit?

Behoorlijk ingewikkeld allemaal: want wat ga je verzekeren, want denk je precies nodig te hebben en kies je alleen voor een basisverzekering óf speel je het op zeker en ga je voor de aanvullende zorgverzekering. ? In deze blog nemen we je mee in de wereld van zorgverzekeringen zodat je weet waar je op kunt letten.

Vergelijk de zorgverzekeringen, maar weet: de basisverzekering is overal hetzelfde

Het is je vast bekend; Iedereen die woont of werkt in Nederland, is wettelijk verplicht om een basisverzekering te hebben. Om te zorgen dat alles gelijk is, bepaalt de overheid wat er precies verzekerd wordt vanuit deze zogenaamde basisverzekering. De dekking van de basisverzekering is dus bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Vergelijk de zorgverzekering, maar weet: de basisverzekering is overal hetzelfde.

1. Kijk naar de dekking van de zorgverzekeraar (vrije keuze zorgverlener)

Bij de ene zorgverzekeraar heb je vrije keuze naar welke zorgverlener je gaat (vrije zorgkeuze). Bij de ander niet.  In dit geval krijg je je kosten alleen vergoed als je naar een zorgaanbieder gaat waarmee jouw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Kijk tijdens het vergelijken de zorgverzekeringen dus ook op dekking.

2. Verhoogd eigen risico = korting op de premie

Ben je boven de 18 jaar, dan heb je een verplicht eigen risico. Dit jaar (2019) is dat € 385, per jaar. Dit is echter niet in beton gegoten. Je hebt namelijk de mogelijkheid om je eigen risico met maximaal € 500,- te verhogen. Het verhogen van jouw eigen risico levert jou namelijk vaak een flinke korting op de premie op. Voorzie je weinig zorgkosten? Dan kan dit zeker een goede optie zijn. Blijkt uit het verleden dat je toch best nog wel regelmatig zorgkosten hebt? Dan adviseren wij zeker om jouw eigen risico niet te verhogen.

Bij de ene zorgverzekeraar ontvang je meer korting op jouw premie dan de ander wanneer je je eigen risico verhoogd.

3. Aanvullende zorgverzekeringen: where the fun part begins!

Vanaf de aanvullende zorgverzekeringen wordt het past echt een sport….. Heb je een aanvullende verzekering nodig omdat je bijvoorbeeld een flinke tandartsingreep op de planning hebt staan, of heb je lichamelijke klachten waardoor een bezoek aan een fysiotherapeut zeker niet uitgesloten is? Dan moet je goed op letten en is het vergelijken van zorgverzekeringen zeker de moeite waard!

De aanvullende verzekering van zorgverzekeraars lopen namelijk best wel uiteen. Absoluut vergelijken dus!

4. Het (klanten)service level van jouw nieuwe zorgverzekeraar

We weten allemaal dat de maatschappij steeds sneller schakelt en de behoefte aan informatie tegenwoordig 24u per dag doorgaat. Sommige zorgverzekeraars spelen hierop in en de ander kiest ervoor om het bij de basis te houden en niet 24u per dag bereikbaar te zijn.

Is de basis voor jou goed genoeg óf wil jij te allen tijden geholpen worden met jouw vraag doordat je kunt appen, twitteren, een facebookbericht kunt sturen of ook ’s avonds kunt bellen?  Een belangrijke vraag die jij jezelf moet stellen en waar je naar moet kijken wanneer je kiest voor een zorgverzekeraar.

Een hoger service level zorgt vaak voor een stuk minder frustratie wanneer je op zoek bent naar informatie of hulp.

BONUS: Het hele gezin hoeft niet dezelfde zorgverzekering te nemen:

We zien het vaak: Een zorgverzekering voor het hele gezin… Maar is dit eigenlijk wel handig? Niet voor ieder gezin.

Niet iedereen in het gezin heeft namelijk dezelfde zorgbehoefte. Sterker nog; in vrijwel ieder gezin loopt de zorgbehoefte sterk uiteen. De één bezoekt bijvoorbeeld vaker een fysiotherapeut en de ander heeft een minder goed gebit waardoor een tandartsverzekering wel handig is.

Bij het afsluiten van een gezinspolis is het dan waarschijnlijk zo, dat het gehele gezin de totale zorgbehoefte heeft gedekt in de polis. ZONDE! Want als de één nauwelijks gebruikt maakt van bijvoorbeeld de aanvullende verzekering voor fysiotherapie, gooi jij letterlijk geld weg.

Daarom is het zeker het overwegen waard om per persoon een aparte zorgverzekering af te sluiten.

HANDIGE TIP: Kinderen zijn gratis meeverzekerd, daarom is het handig om deze mee te nemen op de meest uitgebreide verzekeringspolis. (slim he?!)

Zorgverzekering vergelijken?

Klik op de afbeelding hieronder om naar Vergelijkdezorgverzekeringen.nl te gaan. Op deze website kun jij eenvoudig de polissen van zorgverzekeraars vergelijken.


vergelijkdezorverzekeringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *