Douche hulpmiddelen om veilig te douchen

Gezondheid, lifestyle en sport

Douche hulpmiddelen om veilig te douchen

douche hulpmiddelen

Als het moeilijker wordt om zelfstandig te douchen, dan is het verstandig om gebruik te maken van douche hulpmiddelen. Soms zijn een paar kleine aanpassingen in de badkamer genoeg om weer veilig (onder begeleiding) te douchen. Er zijn genoeg hulpmiddelen die de kans op en glij- of valpartij verminderen. Als de zorgvrager niet meer kan lopen of langere tijd stabiel kan blijven staan, dan kan een douchebrancard of douchestoel het douchen weer mogelijk maken.

Douchestoel of douchebrancard

Een douchestoel zorgt ervoor dat de zorgvrager comfortabel en veilig in een zittende houding kan douchen. Sommige douchestoelen zijn ook uitgerust met een po, waardoor de stoel ook direct geschikt is als toiletstoel. Wanneer de zorgvrager niet meer kan lopen of het stabiel blijven staan steeds lastiger wordt, dan kan het nodig zijn om een douchebrancard in te zetten. Een douchebrancard zorgt ervoor dat de zorgvrager weer gewassen kan worden onder de douche.

Ook voorkomt een douchebrancard fysieke belasting van de zorgverlener. De brancards kunnen gemakkelijk versteld worden, zodat het hulpmiddel op de juiste werkhoogte kan worden ingesteld. Een douchebrancard is dan ook niet alleen fijn voor de zorgvrager, maar ook voor zorgverleners is dit hulpmiddel een uitkomt.

Douchekrukken

Een douchekruk is vergelijkbaar met een douchestoel, echter heeft een douchekruk geen leuningen en daardoor is de kruk wat compacter. Onder de poten van douchekrukken vind je rubber voor extra veiligheid.

Douchezitjes

Voor zorgvragers die nog redelijk mobiel zijn is een douchezitje een ideaal hulpmiddel. Een douchezitje wordt aan de muur gemonteerd en is opklapbaar. Doordat het douchezitje opklapbaar is kan je er ook voor kiezen om staand te douchen. Echter is er altijd de mogelijkheid om een zitplaats in de douche te creƫren door het douchezitje uit te klappen.

Handgrepen en pakpaal

Voor zorgvragers die steeds minder mobiel worden kan het handig zijn om handgrepen en/of een pakpaal in de badkamer te laten bevestigen. Door handgrepen in en rond de douche te monteren kan de zorgvrager zich goed vasthouden tijdens het douchen en met in- en uitstappen.

Benieuwd naar welke mogelijkheden er nog meer zijn om zorgvragers veilig en comfortabel te kunnen douchen? Bij Sani Assist hebben we een uitgebreid assortiment aan sanitaire hulpmiddelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *