Kurkuma superfoods: Goed voor de gezondheid

Gezondheid, lifestyle en sport

Kurkuma superfoods: Goed voor de gezondheid

Kurkuma goed voor gezondheid

Kurkuma wordt ook wel gezien als superfood. Niet voor niets. Kurkuma (geelwortel) is namelijk erg gezond voor lichaam en hersenen. Er zijn heel veel redenen op te noemen waarom het goed voor u is. Kurkuma zit vooral veel in voeding maar je kunt hier ook bijvoorbeeld kurkuma pillen voor innemen. Hieronder enkele voordelen die u kunt ondervinden met kurkuma.

Goed voor geheugen

Curcumine (dit zit uiteindelijk in kurkuma) kan een positieve werking hebben op allerlei cognitieve functies. Door vermindering van vetzuur peroxidatie in de hersenen kan het ruimtelijk geheugen verbeteren. Vooral voor ouderen is dit prettig.

Reiniging van uw huid

Kurkuma kan een positief effect hebben op je huid. Wanneer je bijvoorbeeld een crème gebruikt met daarin kurkuma dan is het mogelijk dat uw huid daardoor meer gaat glanzen. Er zijn ook mensen die kurkuma gebruiken bij behandeling van psoriasis of andere huidaandoeningen. Weet je wat u ook kunt doen? Dat is het fijnstampen van een kurkumawortel (doe er wat water bij) om vervolgens tijdens het slapen op een de geïrriteerde huid te smeren.

Bijdrage aan betere vertering

Wat al heel lang bekend is, is dat kurkuma bij kan dragen aan een betere vertering. Het kan heel goed werken bij een matige vertering van vetten. Als je bijvoorbeeld last hebt van een maagzweer, dan kan curcumine tevens een uitkomst zijn.

Het krijgen van een hogere weerstand

Het innemen van kurkuma kan er voor zorgen dat u een hogere en betere weerstand krijgt. De productie van eiwit wordt gestimuleerd, wat weer goed is voor uw immuunsysteem. Dit helpt ook om allerlei infecties in het lichaam te voorkomen. Hierdoor krijg u ook te maken met een betere weerstand.

Koken met Kurkuma? Hier wat tips.

Overtuigd van de voordelen die kurkuma met zich meebrengt? U kunt in de keuken ook kurkuma aan verschillende gerechten toevoegen. Zo kunt u ervoor zorgen dat u met goede en gezonde kurkuma voldoende kurkuma inneemt. U kunt uw gerechten verrijken met kurkuma, afhankelijk van uw eigen smaak. Als u meer kurkuma toevoegt, dan wordt de smaak prikkelender en overweldigender.

Enkele interessante combinaties met kurkuma in de keuken:

  • Met peper is kurkuma een uitstekende combinatie
  • Met koriander en komijn is het erg lekker bij eieren
  • De specerij kan worden toegevoegd aan allerlei smoothies
  • Een overheerlijke dipsaus is zo gemaakt met yoghurt en kurkuma
  • U kunt kurkuma ook toevoegen aan rijst. Hierdoor krijgt het een prachtige kleur en een diepe smaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *