Tips om gaatjes in je gebit tegen te gaan

Gezondheid, lifestyle en sport

Tips om gaatjes in je gebit tegen te gaan

Bijna iedereen heeft wel eens gaatjes in het gebit gehad. Gaatjes zijn een van de meest voorkomende problemen in je mond. Voor de leek zijn ze vaak niet te zien, maar een tandarts ziet ze direct. Gaatjes kunnen voor grotere problemen zorgen als ze niet behandeld worden. Je kan er last van krijgen en de algehele staat van je gebit verslechtert. Het is daarom belangrijk om elk half jaar naar de tandarts te gaan. Op die manier kunnen de gaatjes behandeld worden. Natuurlijk kan je zelf ook wat dingen doen om het krijgen van gaatjes te voorkomen.

Tanden poetsen

Een van de meest gehoorde tips voor alles wat met je mond te maken heeft, is tanden poetsen. Het goed poetsen van je tanden is ontzettend belangrijk. Door twee keer per dag je tanden te poetsen, verwijder je de bacteri├źn uit je mond en verwijder je andere schadelijke stoffen. Je tandartsbezoeken zullen daardoor korter zijn, en goedkoper. Op https://www.deonlinetandarts.nl/ kan je de juiste dingen vinden die nodig zijn voor het onderhouden van je gebit.

Niet poetsen na het eten

Er wordt aangeraden om minimaal een half uur te wachten met tanden poetsen nadat je iets gegeten hebt. Vooral in zure en zoete etenswaren zitten stoffen die je tandglazuur aantasten. Het tandglazuur beschermt je tanden. Na het eten is dit dus een stuk gevoeliger. Wanneer je daarna ook nog eens direct gaat poetsen, wordt het extra gevoelig en bestaat de kans dat je het tandglazuur verwijdert. Wacht daarom dus altijd zeker een half uur met het poetsen van je tanden.

Kauwgum kauwen

Kauwgum kauwen is effectief gebleken om het krijgen van gaatjes te voorkomen. Door kauwgum te kauwen wordt de speekselproductie aangewakkerd. Speeksel is belangrijk bij het voorkomen van gaatjes. Wel is het belangrijk dat je suikervrije kauwgum neemt. Kauwgum met suiker heeft juist het tegengestelde effect. Ook bestaat er speciale kauwgum die bedoeld is om het krijgen van gaatjes te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *