3 Tips voor het vinden van de beste fysiotherapeut voor u

Gezondheid, lifestyle en sport

3 Tips voor het vinden van de beste fysiotherapeut voor u

Fysiotherapeut, waar op letten
Fysiotherapeut vinden? Waaraan denken

Groot aanbod, maar wat is goed voor u?

In Nederland zijn ontzettend veel fysiotherapeuten. Ieder dorp heeft er wel een, laat staan in de steden, waar je soms per 5.000 inwoners 1 fysiotherapeut hebt. Door dit grote aanbod kan het soms lastig zijn om een geschikte praktijk te vinden. Daar helpen we je dan ook graag bij. In dit artikel vind je de beste tips voor het vinden van een fysio in jouw regio.

Ik was laatst op zoek naar een fysiotherapeut in Breda, en na lang zoeken en vergelijken had ik er eindelijk een gevonden die mij écht verder kon helpen. Maar ik weet dus hoe lastig het kan zijn. Daarom heb ik dit blog artikel geschreven met praktische tips.

1. Wat is de focus van de kliniek?

De klinieken in Nederland kunnen in een paar soorten worden ingedeeld. Van losstaande, enkele therapeutische praktijken. Tot nationale bedrijven die gebonden zijn aan grote verzekeringscontracten, tot ‘wellnesscentra’ waar één of twee leden van vele beroepen (chiro, naturopaat, osteopaat, enz.) zijn ondergebracht.

Dan zijn er nog klinieken die zich in de eerste plaats richten op wat u zoekt – Fysiotherapie. U wilt niet naar een tandheelkundige kliniek waar u zowel uw nagels kunt laten doen als advies over gewichtsverlies kunt krijgen. En je moet niet naar een fysiotherapiekliniek gaan die niet vooral gericht is op het bieden van de oplossing voor je huidige probleem. Deze klinieken hebben een beter inzicht in alle aspecten van uw aandoening. Ons advies: kies een gespecialiseerde praktijk.

2. De beste omgeving

Een eenvoudige scan van hun website kan u meestal een idee geven van de fysieke omgeving van een kliniek. Hebben ze privé behandelkamers? Is er een fitnessruimte waar u gebruik kunt maken van therapeutische oefenapparatuur? Ziet het eruit als een plek waar u graag wat tijd doorbrengt? Of is het een steriele omgeving die doet denken aan een ziekenhuis? U investeert wat tijd in uw revalidatie, dus u wilt er zeker van zijn dat de faciliteit aan uw behoeften voldoet.

3. De beste service

Factureert de kliniek uw verzekeraar rechtstreeks voor u? Of moet u die administratieve lasten zelf beheren? Werken de fysiotherapeuten daar fulltime, met veel mogelijkheden voor afspraaktijden? Of moet u werken met lastige en beperkte roosters.  Dit lijken misschien kleine dingen, maar als u meerdere afspraken heeft, dan tellen de kleine dingen bij elkaar op en wilt u niet onnodig gedoe hebben met het beheer van onnodige rompslomp, terwijl u zich moet richten op het verbeteren van uw situatie!

Conclusie

Hopelijk kunt u vooruit met deze tips. We weten dat het soms lastig kan zijn de geschikte praktijk te vinden. Vergelijk ook gerust de verschillende opties, bel ze op, stel ze kritische vragen. Als ze vragen waarom je deze vragen stelt (want ze zullen dat lang niet altijd gewend zijn), geef dan gewoon eerlijk aan dat je aan het vergelijken bent. Want iedereen kan daar begrip voor opbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *