Goedkope zorgverzekering? De beste tips voor jou

Gezondheid, lifestyle en sport

Goedkope zorgverzekering? De beste tips voor jou

Je wil graag goed verzekerd zijn, maar uiteraard ook niet teveel betalen. Een goede ziektekostenverzekering dus voor een goeie prijs, hoe vind je die?

Vergeet de zorgtoeslag niet
Naast de kosten voor een zorgverzekering is het belangrijk om te kijken of je recht hebt op zorgtoeslag. Dit houdt in dat je iedere maand een bedrag van de belastingdienst krijgt als hulp bij het betalen van je zorgverzekering. Niet iedereen heeft recht op zorgtoeslag. Op de website van de belastingdienst kun je zien of jij hier recht op hebt. Ook kun je de toeslag hier vervolgens aanvragen.

Laat een ingreep doen bij de huisarts
Veel mensen gaan voor ingrepen die een huisarts ook kan doen toch naar het ziekenhuis. Wanneer je naar het ziekenhuis gaat betaal je hierover eigen risico. Voor de huisarts betaal je nooit eigen risico, je betaalt alleen de kosten van een product die nodig is voor de ingreep. Bijvoorbeeld wanneer je een spiraaltje wilt laten zetten betaal je alleen voor het spiraaltje zelf. Bij het ziekenhuis betaal je naast het spiraaltje dus ook eigen risico.


Verhoog je eigen risico
Ben je gezond en denk je dat je nauwelijks zorgkosten gaat maken? Met een verhoging van je eigen risico kun je jouw premiekosten verlagen. Het is verplicht om een eigen risico van €385 te hebben. Je kunt dit verhogen in stappen van €100 tot een maximum van €885. De zorgverzekering geeft jou vervolgens korting op je zorgpremie.


Vergelijk verschillende aanbieders
Omdat iedere situatie anders is, is het belangrijk om de verschillende zorgverzekeringen goed te vergelijken. Zo weet jij wat het beste bij jou past. Op het vergelijkingsplatform Goedkoopstezorgverzerking.nl vind je een compleet overzicht van alle aanbieders.

Betaal in één keer je premie
Wanneer je jouw premie in één keer betaald ben je vaak tot 3% goedkoper uit dan maandelijks. Dat scheelt toch weer. Alles voor een goedkope zorgverzekering!

Maak je eigen risico van dit jaar op
Heb je deze laatste maanden van het jaar nog extra zorg nodig? Dan is het handig om even te kijken of je nog een klein beetje eigen risico over hebt! Wanneer jij je eigen risico hebt opgemaakt, dan is het handig om de behandeling nog voor 31 december te laten doen. Op 1 januari begin je namelijk weer met je nieuwe eigen risico, en betaal jij je behandeling waarschijnlijk zelf.

Verzeker je kind mee
Zijn jouw kinderen jonger dan 18 jaar? Kinderen zijn automatisch gratis verzekerd. Maar op welke verzekering schrijf je hen bij? Schrijf je kinderen altijd bij op de polis met de meeste dekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *