Het niet te onderschatten belang van lenzenvloeistof

Gezondheid, lifestyle en sport

Het niet te onderschatten belang van lenzenvloeistof

Op het ogenblik dat je voor het eerst lenzen gaat aanschaffen zal de verkoper van deze lenzen je op het hart drukken om er zo zorgvuldig mogelijk mee om te springen. Verschillende redenen liggen hiervan aan de basis. Goed onderhouden lenzen gaan niet alleen veel langer mee, daarnaast voorkomen ze ook nog eens problemen met de ogen. Het optimaal onderhouden van je contactlenzen is in de praktijk ook uitsluitend mogelijk door gebruik te maken van een goede lenzenvloeistof. Waarom lenzenvloeistof nu precies zo belangrijk is en vooral welke verschillende mogelijkheden er allemaal bestaan vertellen we je graag op deze pagina! 

Het reinigen van je contactlenzen

In eerste instantie moet er gebruik worden gemaakt van een bepaalde lenzenvloeistof voor het reinigen van je contactlenzen. Deze reinigende werking zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld niet te maken krijgt met oogirritaties door bacteriën. Dat is echter niet de enige reden waarom een reinigende lenzenvloeistof gebruiken belangrijk is. Tegelijkertijd zorgt ze namelijk eveneens voor het verwijderen van eiwitten en vetten die zich in de poriën van de lens bevinden. Het mag dan ook duidelijk zijn, op het ogenblik dat je gebruik wil maken van contactlenzen die in een optimale staat verkeren is het altijd de moeite waard om een goede, reinigende lenzenvloeistof te gebruiken! Zo kan je heel wat narigheid voorkomen.

Lenzenvloeistof voorkomt uitdroging van je lenzen 

Het spreekt voor zich dat lenzenvloeistof niet alleen belangrijk is omwille van haar antibacteriële werking. Daarnaast moet de vloeistof er namelijk eveneens voor zorgen dat je contactlenzen niet komen uit te drogen. Alleen op deze manier is het dan ook in de praktijk mogelijk om het hard worden van de lenzen te voorkomen. Harde contactlenzen zijn alles behalve comfortabel om te dragen. Bovendien is het zo dat je dure contactlenzen op deze manier ook al snel kapot kunnen gaan. Het spreekt voor zich dat je deze beide problemen koste wat het kost zal willen vermijden. Door gebruik te maken van een goede, kwalitatieve lenzenvloeistof kan je er te allen tijde voor zorgen dat je lenzen in de meest optimale staat worden gehouden. Het spreekt voor zich dat, dat alleen maar goed meegenomen is. 

Welke lenzenvloeistof is voor jou het meest geschikt?

Wanneer je op de meest optimale wijze gebruik wil kunnen maken van je contactlenzen spreekt het voor zich dat het altijd van belang is om de beste lenzenvloeistof uit te kiezen. Tijdens je zoektocht naar een geschikte lenzenvloeistof zal je steeds kunnen vaststellen dat er op de markt heel wat verschillende opties zijn terug te vinden. Denk hierbij onder meer aan: 

  1. De alles-in-één lenzenvloeistof; 
  2. De zogenaamde cleaner; 
  3. Een lenzenvloeistof met waterstofperoxide; 

Van welk type lenzenvloeistof jij uiteindelijk gebruik gaat maken is uiteraard afhankelijk van het doel van de vloeistof in kwestie en van je persoonlijke voorkeur. Ben jij iemand die last heeft van gevoelige ogen en wil je omwille van die reden gebruik gaan maken van een lenzenvloeistof met waterstofperoxide? Hou er dan wel steeds rekening mee dat er hier speciale aandacht voor kan zijn vereist. Het is namelijk niet zomaar bij elke lenzenvloeistof met waterstofperoxide mogelijk om de lenzen meteen in te stoppen zonder deze eerst nog even grondig af te spoelen met een speciale vloeistof. 
Lens2day.nl staat voor kwaliteit, snelheid en klantvriendelijkheid, hier kun je terecht voor het breedste assortiment aan lenzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *