Je bent militair, wat is dan de beste zorgverzekering voor jou?

Gezondheid, lifestyle en sport

Je bent militair, wat is dan de beste zorgverzekering voor jou?

Tips Zorgverzekering vergelijken

Je zit bij defensie. Hierdoor loop je extra kans op zorgkosten. Daardoor is er voor de mensen in dienst een speciale regeling getroffen waardoor zij een andere zorgverzekering hebben dan de meeste Nederlanders. Hoe werkt deze zorgverzekering en hoe hoog is de premie? Wat moet je doen om hiervoor in aanraking te komen en hoe kom je er weer van af. Lees hier antwoorden op deze vragen en kijk welke zorgverzekering het best bij jou past. 

Hoe krijg je deze zorgverzekering? 

Door in dienst te treden kom je in aanraking met de speciale zorgverzekering. In deze zorgverzekering worden meer en andere dingen vergoed dan in een basiszorgverzekering van een burger. Dit is natuurlijk omdat je voor andere dingen risico loopt. Zelf hoef je dit niet te regelen. Zodra je in dienst gaat word je ingeschreven bij Univé. Zij zijn verantwoordelijk voor deze type zorgverzekeringen. 

Hoe betaal je deze zorgverzekering? 

Normaal betaal je de zorgverzekering aan het eind van de maand. Dit voor een vast bedrag per maand. Bij defensie werkt dit anders. Zorgverzekering wordt namelijk van je loon ingehouden. Dit wordt dus allemaal voor je geregeld. Ook de premie staat niet vast. Het werkt hierbij op een bijzondere manier, namelijk met een percentage van het loon. Van de zorgverzekering betaald de werkgever 4,4%, de werknemer betaald 2,55%. Stel je hebt een loon van 36.000 euro bruto. Dan betaal je per jaar 918 euro. Dit is dus aanzienlijk lager dan de zorgverzekering van een burger. Dat terwijl je voor meerdere dingen verzekerd bent. Deze lage prijs is natuurlijk te verklaren naar de hoeveelheid gezondheidsrisico’s je neemt. 

Hoe werkt het als ik uit dienst ga? 

Zodra je uit militaire dienst gaat vervalt de speciale zorgverzekering uiteraard. Je zult dus op zoek moeten gaan naar de zorgverzekering die het beste bij jou past. Dit moet binnen vier maanden voor elkaar zijn. Dit vanaf het punt dat je uit dienst bent gegaan. Tijdens het uitzoeken van de nieuwe zorgverzekering moet je goed nagaan wat voor zorg jij nodig hebt met het bijbehorende eigen risico en aanvullende verzekeringen. Het kan lastig zijn om te bepalen welke zorgverzekeringsmaatschappij de beste prijs voor jouw heeft. Raadpleeg daarom vooral de zorgvergelijker 2020 om het beste voor jouw voorkeuren te vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *