Hier leer je hoe je je huid goed moet verzorgen

Gezondheid, lifestyle en sport

Hier leer je hoe je je huid goed moet verzorgen

Vind je het leuk om vaak naar de spa te gaan? Hou je er van om je zelf op tutten voor feestjes? En ben je op zoek naar een studie die past bij deze vragen? Dan is het misschien een idee om een opleiding gericht op lichamelijke schoonheid te doen! Er zijn een aantal opleidingen waar je meer leert over hoe je als mens je er mooi uit kan zien en hoe je je lichaam goed verzorgt. Denk hierbij aan een schoonheidsspecialist opleiding rotterdam, de opleiding huidtherapie en nog meer.

In dit blog gaan we specifiek in op de opleiding van schoonheidsspecialiste en hoe je deze anders is dan andere beauty-gerelateerde opleidingen.

Wat leer je tijdens de opleiding schoonheidsspecialist?

De opleiding schoonheidsspecialist is zeer breed. Gelaatsverzorging, lichaamsbehandelingen, make-up, pedicure, manicure, ontharings technieken, massage…kortom, je leert een heleboel bij deze opleiding! Dit is ook de perfecte opleiding voor mensen die graag met hun handen bezig zijn. Je zult namelijk gelijk aan de slag gaan met praktische lessen. Hoewel er een nadruk is op het beoefenen van behandelingen, je zult ook een stukje theorie erbij schaven. Onderwerpen zoals de menselijke anatomie, pathologie en fysiologie komen ook aan bod. Daarnaast zul je essentiële thema’s zoals veilig en hygiënisch werken, product leer, ethisch werk uitvoeren, het beheren van een salon en klantgericht werken ook leren.

Voor wie is de opleiding schoonheidsspecialist?

Wat voor soort mensen moeten deze opleiding doen? De schoonheidsspecialist opleiding amsterdam is voor de mensen die de ambitie hebben om schoonheidsspecialiste te worden.

Als je dus dol bent op het verwennen van mensen door middel van lichaams- en gezichtsbehandelingen, dan is deze opleiding perfect voor jou. De opleiding zorgt ervoor dat je een duizendpoot in cosmetische behandelingen wordt. Met deze behandelingen zorg je ervoor dat mensen hun natuurlijke schoonheid bevorderen en dat ze ook heerlijk ontspannen tijdens deze behandelingen.

Hoe verschilt de opleiding schoonheidsspecialist met de opleiding huidtherapie?

Hoewel je bij opleiding schoonheidsspecialist en de opleiding huidtherapie beide focust op het bevorderen van de natuurlijke schoonheid, er zit wel een degelijk verschil tussen de twee. Een schoonheidsspecialiste wordt namelijk opgeleid om verzorgende, huidverbeterende en ontspannende behandelingen uit te voeren. Er zal daarnaast een grotere nadruk liggen op het uitvoeren van behandelingen (praktijklessen), terwijl de theoretische kennis in een kleinere schaal aan bod komen.

Een huidtherapeut doet soortgelijke behandelingen, maar zij houdt zich in het bijzonder bezig met het behandelen van aangedane huid en methoden die de huid verbeteren. In andere woorden, deze behandelingen zijn meer medisch van aard dan cosmetisch. Huidtherapeuten behandelen ook vooral klachten zoals eczema, littekens en pigmentvlekken. Bij een opleiding huidtherapie komt er dus ook veel medische kennis aan bod en is er een balans tussen praktijk en theorie.

Past de opleiding schoonheidsspecialist bij mij?

Herkende je jezelf in de voorafgaande informatie? Dan is het misschien een keuze waard om naar deze opleiding te kijken! Er zijn vele mbo-scholen die deze opleidingen aanbieden die over het gehele land verspreid zijn. Het is verstandig om een aantal open dagen te bezoeken en te kijken hoe verschillende scholen deze opleiding aanbieden. Vraag zelf ook aan huidige studenten wat zij van de opleiding vinden. Misschien is het ook wel leuk om een meeloopdag te doen, als dit mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *