Baby op komst! 3 tips hoe jij je voorbereid op de komst van jullie kind

Gezondheid, lifestyle en sport

Baby op komst! 3 tips hoe jij je voorbereid op de komst van jullie kind

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Je zit helemaal op een roze wolk, maar toch is het ook belangrijk om nu over een aantal zaken na te denken. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een kinderdagverblijf. Lees hier 3 tips ter voorbereiding op de komst van jullie kindje.

1. Denk na over het financiële plaatje

Jullie leven zal nooit meer hetzelfde zijn als jullie kindje er is. Dit heeft betrekking op veel situaties, bijvoorbeeld de financiële stand van zaken. Maak een huishoudboekje met daarin de verwachte inkomsten en uitgaven per maand. Dit geeft inzicht in de financiën. Erg handig! Een baby heeft veel spullen nodig, zoals luiers, eten en kleren. Dit zijn uitgaven die maandelijks terugkomen. Daarnaast zullen jullie eenmalige investeringen moeten doen. Denk hierbij aan de aanschaf van een commode, een ledikant en een buggy. Een tip van de aanschaf van al deze spullen: vraag eens rond bij vrienden en/of familie, wellicht hebben zij nog spullen op zolder liggen. Ook kunnen marktplaats en kringloopwinkels uitkomst bieden.

2. Oppasoma’s/opa’s of een dagopvang?

Natuurlijk zijn de opa’s en oma’s helemaal trots op hun kleinkind, maar willen ze ook oppassen? Overleg en bespreek dit al voordat de kleine er is, en leg de afspraken desnoods vast, om verrassingen achteraf te voorkomen. Kunnen of willen de opa’s en/of oma’s niet oppassen, denk dan na over een crèche of dagopvang. Informeer alvast naar wachtlijsten en vraag naar het beleid van de desbetreffende opvang. Met hoeveel andere kinderen komt jouw kind in de groep? Hebben ze vaste begeleiders? Hoe ziet een dag in de opvang eruit? Ga langs bij meerdere kindercrèches. Zij laten jullie graag hun kinderdagopvang zien, en op die manier krijg jij een goed beeld van wat je wel en niet wilt voor jouw kind.

3. Wonen jullie in een kindvriendelijke buurt?

Zijn jullie tevreden met de buurt waar jullie wonen? Voor de ontwikkeling van het kind is het belangrijk dat hij/zij kan opgroeien tussen andere kinderen. Leren spelen, leren delen. Wonen er meer kinderen van dezelfde leeftijd bij jullie in de buurt, en zijn er ook speelplaatsen aanwezig? Dit is erg belangrijk, en ook wel gezellig voor de ouders. Nóg een bijkomend voordeel van een kindvriendelijke buurt: misschien kun je samen met de buurvrouw tot een compromis komen wat betreft oppasdagen: win-win situatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *