Skaten is gezond

Gezondheid, lifestyle en sport

Skaten is gezond

https://nine-yards.com

Wanneer je gaat skaten wordt je fitter en sterker en deze sport is ook zeker geschikt voor mensen die zwakke enkels of knieën hebben. Skaten kan je zowel indoor als outdoor beoefenen. Zo heb je steeds meer indoor skateparks waar je kan vertoeven wanneer het buiten wat slechter weer is, maar wanneer het zonnetje schijnt zijn er ook genoeg skateparks buiten.

Met skaten verbrand je ontzettend veel calorieën, veel meer dan bij andere sporten. Skaten wordt vaak niet gezien als sporten wat het toch juist heel leuk maakt. Door het skaten doe je een cardio training waardoor je hart veel sneller zal moeten werken. Met een uur inline skaten verbrand je al snel zo’n 600 calorieën.

Hieronder nog wat andere voordelen van skaten:

1. Verbeterde conditie

Wanneer je gaat skaten ben je in continue beweging waarddoor je je hart en longen aan het werk zet. Hierdoor werk je uitstekend aan je conditie

2. Veilig voor knieën en enkels

Bij hardlopen hebben je knieën en enkels vaak flink wat te verduren door de schokbelasting, maar bij skaten is de schokbelasting 50% lager waardoor je een kleinere kans hebt op blessures. Ook worden de armen niet belast, maar de doorbloeding van de armen komt wel op gang tijdens het skaten.

3. Strak lijf

Als je een goede skatetraining hebt verbrand je bijna net zoveel calorieën als bij hardlopen. Ook gebruik je bij skaten spieren in je heupen, billen en bovenbenen waardoor je lichaam sterker en strakker wordt.

4. Goedkoop

Wanneer je eenmaal je skate-uitrustig bij elkaar hebt dan staat niets meer in je weg om de deur uit te gaan. Dus het excuus dat sporten vaak duur is gaat bij skaten niet op.

In vele gemeentes zijn er overdekte skateparken te vinden, maar ook skateparken die buiten zijn gebouwd. Gemeenten vinden het namelijk ontzettend belangrijk dat iedereen de juiste beweging krijgt en dat daar ook alle mogelijkheden voor zijn. Ben je benieuwd wat voor mogelijkheden er zijn voor indoor skateparken kijk dan eens hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *