Waarom fysiotherapie een unieke behandeling is

Gezondheid, lifestyle en sport

Waarom fysiotherapie een unieke behandeling is

fysio

Zoals je uiterlijk of je karakter uniek is, zo uniek is ook je bewegingsapparaat. Jouw manier van bewegen en de manier waarop je staat of zit, hoort bij jou als persoon. Als je klachten of pijn hebt bij het bewegen, zul je dat dus ook op je eigen manier voelen en ervaren. De fysiotherapeut wil allereerst graag weten wie jij bent en hoe je in elkaar zit. Je eerste afspraak is een kennismaking. Bij fysio Helmond worden uitgebreid vragen gesteld om achter de oorzaak van je klachten te komen. Daarbij hoort ook een lichamelijk onderzoek. Zo wordt duidelijk hoe de klachten behandeld kunnen worden op de manier die het beste bij jou past.

Speciaal voor jou

Omdat jij een uniek persoon bent, zal je behandelplan ook uniek zijn. Dat betekent dat het compleet is afgestemd op jouw klachten, jouw mogelijkheden en jouw leefomstandigheden. Er worden concrete doelen gesteld, die aan het eind van het traject weer besproken zullen worden. Zo kun je samen met de therapeut gaan werken aan het verminderen en verhelpen van je klachten. Daarbij wordt uitgegaan van jouw omstandigheden en bepaald wat jij op dit moment nodig hebt. Moet je veel meer gaan bewegen of moet je juist meer rust inbouwen? Hoe kun je omgaan met deze klachten en ze in de toekomst voorkomen? Je leert dus ook veel over jezelf en je eigen lichaam. Dat is mooi meegenomen!

Beter bewegen

De fysiotherapeut heeft verschillende technieken om je pijn te verminderen. Door middel van massage of andere behandelvormen komt er verbetering. Daarnaast leer je lichamelijke oefeningen te doen, die speciaal zijn afgestemd op jouw klachten. Je doet de oefeningen in de praktijk van de fysiotherapeut, maar ook thuis. Hierdoor worden je spieren sterker en ga je gemakkelijker bewegen. Probeer de oefeningen dagelijks te doen. Je zult daar veel baat bij hebben. Als de behandeling na een aantal sessies klaar is, kijk je met de therapeut terug. Hoe heb je het ervaren en wat heeft de behandeling jou gebracht? Je krijgt ook goede adviezen mee om sterk en gezond te blijven. Lekker bewegen, daar wordt je beter van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *