Wat kan je met een weerstandsband?

Gezondheid, lifestyle en sport

Wat kan je met een weerstandsband?

weerstandsband

Steeds meer mensen gebruiken een weerstandsband tijdens het sporten. Een simpel attribuut met een groot effect. Door de elastische band uit te trekken creëer je weerstand om vervolgens verschillende spieren te trainen. De oefeningen die je met deze band kan uitvoeren zijn zeer divers en daarom leggen wij in dit artikel een paar oefeningen voor je uit.

Squat

Misschien wel de bekendste oefening voor het sporten is de squat. Dit is een oefening waarbij je vooral je benen en billen traint. Om deze oefening iets zwaarder te maken, kan je een weerstandsband net boven je knieën plaatsen. Vervolgens kan je de squat net zoals altijd uitvoeren. Een squat kan je daarnaast op verschillende manieren uitvoeren en dat is met een weerstandsband niet anders. Zo kan je in een squat positie opzij stappen of als je omhoog komt je benen om en om opzij optillen.

Plank

Naast de squat is ook de plank zeer bekend. Je leunt hierbij op je onderarmen en tenen in een rechte plank boven de grond. Voordat je echter in de plankpositie gaat staan, doe je de weerstandsband om je benen net boven knieën. In de plankpositie kan je nu je benen één voor één optillen of opzij zetten. Op deze simpele manier maak je de gewone plank net iets moeilijker.

Zijwaartse leg raise

Voor de leg raise doe je een weerstandsband om je enkels en ga je op je zij op de grond liggen. Je hoofd kan je op één hand laten rusten en de andere hand leg je voor je neer. Vervolgens hef je langzaam je bovenste been omhoog en daarna weer omlaag. Je moet hierbij natuurlijk de spanning op de band houden.

Fire hydrant

De fire hydrant klinkt misschien heel moeilijk, maar is makkelijk uit te voeren. Het is handig om hiervoor een matje te pakken, omdat je op handen en knieën op de grond zit. De weerstandsband heb je hierbij weer om net boven je knieën. Vervolgens til je een voor een je knie langzaam naar de zijkant op en weer terug. De fire hydrant is zo genoemd omdat deze oefening lijkt op een hond die zijn behoefte doet tegen een brandkraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *